En güzel hamur çorbası için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir: Sütlü Hamur Çorbası: Malzemeler: 1 su bardağı erişte, yarım litre süt, yarım litre su, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kuru nane. Hazırlanışı: Derin bir tencerede suyu kaynatın, erişteleri ekleyip hamurlaşmasına müsaade etmeyecek şekilde karıştırın, 5 dakika sonra sütü ilave edin ve 5-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Servis Önerisi: Üzerine naneli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz. Kesme Hamur Çorbası: Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı kesme hamur, 8 su bardağı su, tuz, 1 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber. Hazırlanışı: Mercimeği yıkayıp süzün, tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sos Hazırlığı: Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun, ardından salça ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavurun. Servis: Hazırladığınız sosu çorbaya ekleyin, damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın. Ayrıca, hamur çorbası tarifi için YouTube'da "HAMUR ÇORBASI (10 DK DA) DÜNYANIN EN KOLAY, EN UCUZ ÇORBA TARİFİ-Anne işi" videosu da izlenebilir. Hamur çorbası yaparken, erişte veya kesme hamur yerine ince bulgur da kullanılabilir.