Krema nasıl yapılır?
Krema yapımı için iki farklı tarif: 1. Sıvı Krema Tarifi: Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt. Yapılışı: 1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. 2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. 3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır. 4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin. 5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz. 2. Pastacı Kreması Tarifi: Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın. 2. Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin. 3. Vanilyayı da ilave edin. 4. Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın. 5. Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın. 7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın. 8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin. 9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. 10. Kremayı buzdolabında saklayın.
Krema nasıl yapılır?