Krema yapımı için iki farklı tarif:
- Sıvı Krema Tarifi 1:
- Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt 1.
- Yapılışı:
- Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın 1.
- Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın 1.
- Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır 1.
- Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin 1.
- Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz 1.
- Pastacı Kreması Tarifi 2:
- Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya 2.
- Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın 2.
- Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin 2.
- Vanilyayı da ilave edin 2.
- Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın 2.
- Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun 2.
- Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın 2.
- Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın 2.
- Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin 2.
- Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın 2.
- Kremayı buzdolabında saklayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: