• Buradasın

    Krema nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Krema yapımı için iki farklı tarif:
    1. Sıvı Krema Tarifi 1:
    • Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt 1.
    • Yapılışı:
      1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın 1.
      2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın 1.
      3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır 1.
      4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin 1.
      5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz 1.
    1. Pastacı Kreması Tarifi 2:
    • Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya 2.
    • Yapılışı:
      1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın 2.
      2. Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin 2.
      3. Vanilyayı da ilave edin 2.
      4. Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın 2.
      5. Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun 2.
      6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın 2.
      7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın 2.
      8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin 2.
      9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın 2.
      10. Kremayı buzdolabında saklayın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En güzel ekler hangi krema ile yapılır?
    En güzel ekler, muhallebi kıvamında bir krema ile yapılır. Malzemeler: - 2 su bardağı süt; - 1 adet yumurta sarısı; - 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (115 gr); - Yarım su bardağından 1 parmak fazla un (70 gr); - 4 yemek kaşığı nişasta (40 gr); - 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı; - 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Bir tencereye yumurta sarısı, şeker, un, nişasta eklenir ve karıştırılır. 2. İçine süt de eklenerek ocağın altı yakılır ve karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. 3. Pişen ekler kremasının altı kapatılır. 4. Henüz sıcakken içine tereyağı ve vanilya eklenerek her ikisi de eriyinceye kadar karıştırılır. 5. Oda sıcaklığında ılımaya bırakılan krema soğuyunca, üzerine streç kapatılarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakılır.
    En güzel ekler hangi krema ile yapılır?
    Eklerin içine hangi krema konur?
    Eklerin içine genellikle pastacı kreması veya krem şantili dolgu konur. Diğer dolgu seçenekleri arasında meyve püreleri, fındık kreması, karamel, reçel veya çikolata parçaları da bulunabilir.
    Eklerin içine hangi krema konur?
    Krema yapmak için hangi malzemeler gerekli?
    Krema yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: 1. Un: 3 yemek kaşığı. 2. Süt: 4 su bardağı (1 litre). 3. Şeker: 5 yemek kaşığı toz şeker. 4. Nişasta: 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası. 5. Tereyağı: 45 gram. 6. Yumurta: 1 adet. 7. Vanilya özütü: Yarım çay kaşığı (isteğe göre). Ayrıca, sıvı krema yapımında limon suyu ve tuz da kullanılabilir.
    Krema yapmak için hangi malzemeler gerekli?
    Kremalı kahvede hangi krema kullanılır?
    Kremalı kahvede hazır krema veya krem şanti kullanılır.
    Kremalı kahvede hangi krema kullanılır?
    Krema ile krem şanti çırpılır mı?
    Evet, krema ile krem şanti çırpılabilir. Krem şantiyi hazırlamak için soğuk krema, şeker ve vanilya özütü bir mikser yardımıyla yüksek hızda çırpılır ve krema kabararak hacim kazandığında kullanılmaya hazır hale gelir.
    Krema ile krem şanti çırpılır mı?
    Bozuk krema nasıl anlaşılır?
    Bozuk kremanın anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı belirtiler şunlardır: 1. Koku: Ekşi, keskin veya ağır bir kötü koku varsa krema bozulmuştur. 2. Görünüm: Kremanın üstünde sıvı birikmişse, pütürleşmişse veya renk değiştirmişse bozulmuş olabilir. 3. Tat: Hafif ekşilik veya acımsı bir tat varsa krema tüketilmemelidir. 4. Kıvam: Topaklanmış, aşırı yoğunlaşmış veya sulanmış bir kıvamdaysa krema bozulmuştur. Ayrıca, son kullanma tarihini kontrol etmek ve açılmış kremayı kısa sürede tüketmek de önemlidir.
    Bozuk krema nasıl anlaşılır?
    Krema yerine ne kullanabilirim?
    Krema yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Süt ve tereyağı: 1 bardak krema yapmak için ¾ bardak süt ve ¼ bardak eritilmiş tereyağını karıştırın. 2. Hindistan cevizi kreması: Veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için idealdir. Hindistan cevizi sütünü buzdolabında soğutup, altındaki kısmı krem olarak kullanabilirsiniz. 3. Buharlaştırılmış süt: Konserve olarak satılan bu sütü krema olarak kullanabilirsiniz, ancak daha tatlı olduğunu unutmayın. 4. Krem peynir: Tatlıların kremasını hazırlarken eşit miktarda krema ve krem peynir kullanabilirsiniz. 5. Tofu: Bir bardak tofuyu püre haline getirerek krema elde edebilirsiniz. 6. Kaju kreması: 1 fincan tuzsuz kaju fıstığını suda bekletip, kabuklarını ayıkladıktan sonra çırparak kremayı hazırlayabilirsiniz.
    Krema yerine ne kullanabilirim?