• Buradasın

    Krema nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Krema yapımı için iki farklı tarif:
    1. Sıvı Krema Tarifi 1:
    • Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt 1.
    • Yapılışı:
      1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın 1.
      2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın 1.
      3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır 1.
      4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin 1.
      5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz 1.
    1. Pastacı Kreması Tarifi 2:
    • Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya 2.
    • Yapılışı:
      1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın 2.
      2. Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin 2.
      3. Vanilyayı da ilave edin 2.
      4. Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın 2.
      5. Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun 2.
      6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın 2.
      7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın 2.
      8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin 2.
      9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın 2.
      10. Kremayı buzdolabında saklayın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bozuk krema nasıl anlaşılır?

    Bozuk kremanın anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı belirtiler şunlardır: 1. Koku: Ekşi, keskin veya ağır bir kötü koku varsa krema bozulmuştur. 2. Görünüm: Kremanın üstünde sıvı birikmişse, pütürleşmişse veya renk değiştirmişse bozulmuş olabilir. 3. Tat: Hafif ekşilik veya acımsı bir tat varsa krema tüketilmemelidir. 4. Kıvam: Topaklanmış, aşırı yoğunlaşmış veya sulanmış bir kıvamdaysa krema bozulmuştur. Ayrıca, son kullanma tarihini kontrol etmek ve açılmış kremayı kısa sürede tüketmek de önemlidir.

    Krema ile krem şanti çırpılır mı?

    Evet, krema ile krem şanti çırpılabilir. Krem şantiyi hazırlamak için soğuk krema, şeker ve vanilya özütü bir mikser yardımıyla yüksek hızda çırpılır ve krema kabararak hacim kazandığında kullanılmaya hazır hale gelir.

    Krema neyden elde edilir?

    Krema, süt ve süt ürünlerinden elde edilir.

    Krema yerine kaymak kullanılır mı?

    Evet, krema yerine kaymak kullanılabilir. Ancak, kaymak doğrudan krema olarak değil, krema yapımında bir malzeme olarak tercih edilmelidir.

    Krema makinesi kaç dakikada krema yapar?

    Krema makinesinin kaç dakikada krema yapacağı, makinenin modeline ve özelliklerine bağlı olarak değişir. Örneğin, STAFF Krema Makinası R 400 ile 120 dakikada 40 litre krema yapılabilir.

    Kaymak ve krema aynı şey mi?

    Kaymak ve krema farklı ürünlerdir. Kaymak, sütün yüzeyinde oluşan ve sütten elde edilen bir süt ürünüdür. Krema ise sütten fiziksel olarak ayırmak suretiyle elde edilen, yağsız süt içinde yağ emülsiyonu formunda, yağca zengin akışkan bir süt ürünüdür.

    En güzel ekler hangi krema ile yapılır?

    En güzel ekler, muhallebi kıvamında bir krema ile yapılır. Malzemeler: - 2 su bardağı süt; - 1 adet yumurta sarısı; - 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (115 gr); - Yarım su bardağından 1 parmak fazla un (70 gr); - 4 yemek kaşığı nişasta (40 gr); - 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı; - 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Bir tencereye yumurta sarısı, şeker, un, nişasta eklenir ve karıştırılır. 2. İçine süt de eklenerek ocağın altı yakılır ve karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. 3. Pişen ekler kremasının altı kapatılır. 4. Henüz sıcakken içine tereyağı ve vanilya eklenerek her ikisi de eriyinceye kadar karıştırılır. 5. Oda sıcaklığında ılımaya bırakılan krema soğuyunca, üzerine streç kapatılarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakılır.