Eklerin kremasını yapmak için gerekli malzemeler: 500 ml süt; 100 gr şeker; 50 gr un; 2 adet yumurta sarısı; 1 paket vanilin; 50 gr tereyağı. Hazırlanışı: 1. Süt ve şekeri bir tencereye koyarak kısık ateşte ısıtın, şekerin tamamen erimesini sağlayın. 2. Ayrı bir kapta, un ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın, karışımın pürüzsüz bir kıvam alması için dikkatli şekilde çırpın. 3. Isıtılan sıcak sütü, elde edilen un ve yumurta sarısı karışımına yavaş yavaş ekleyin ve karışım sürekli olarak çırpın. 4. Hazırlanan karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kremanın kıvamı koyulaşana kadar bu işleme devam edin. 5. Krema istenilen kıvama ulaştıktan sonra, ocaktan alarak vanilin ve tereyağını ekleyin, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın. 6. Elde edilen kremayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.