Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eklerin kremasını yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 ml süt 14;
- 100 gr şeker 1;
- 50 gr un 1;
- 2 adet yumurta sarısı 14;
- 1 paket vanilin 14;
- 50 gr tereyağı 14.
Hazırlanışı:
- Süt ve şekeri bir tencereye koyarak kısık ateşte ısıtın, şekerin tamamen erimesini sağlayın 14.
- Ayrı bir kapta, un ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın, karışımın pürüzsüz bir kıvam alması için dikkatli şekilde çırpın 1.
- Isıtılan sıcak sütü, elde edilen un ve yumurta sarısı karışımına yavaş yavaş ekleyin ve karışım sürekli olarak çırpın 1.
- Hazırlanan karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kremanın kıvamı koyulaşana kadar bu işleme devam edin 1.
- Krema istenilen kıvama ulaştıktan sonra, ocaktan alarak vanilin ve tereyağını ekleyin, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
- Elde edilen kremayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: