• Buradasın

    Eklerin kreması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Eklerin kremasını yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 ml süt 14;
    • 100 gr şeker 1;
    • 50 gr un 1;
    • 2 adet yumurta sarısı 14;
    • 1 paket vanilin 14;
    • 50 gr tereyağı 14.
    Hazırlanışı:
    1. Süt ve şekeri bir tencereye koyarak kısık ateşte ısıtın, şekerin tamamen erimesini sağlayın 14.
    2. Ayrı bir kapta, un ve yumurta sarılarını bir çırpıcı yardımıyla karıştırın, karışımın pürüzsüz bir kıvam alması için dikkatli şekilde çırpın 1.
    3. Isıtılan sıcak sütü, elde edilen un ve yumurta sarısı karışımına yavaş yavaş ekleyin ve karışım sürekli olarak çırpın 1.
    4. Hazırlanan karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, kremanın kıvamı koyulaşana kadar bu işleme devam edin 1.
    5. Krema istenilen kıvama ulaştıktan sonra, ocaktan alarak vanilin ve tereyağını ekleyin, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
    6. Elde edilen kremayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 1 saat dinlendirin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel ekler hangi krema ile yapılır?

    En güzel ekler, muhallebi kıvamında bir krema ile yapılır. Malzemeler: - 2 su bardağı süt; - 1 adet yumurta sarısı; - 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (115 gr); - Yarım su bardağından 1 parmak fazla un (70 gr); - 4 yemek kaşığı nişasta (40 gr); - 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı; - 1 paket vanilya. Hazırlanışı: 1. Bir tencereye yumurta sarısı, şeker, un, nişasta eklenir ve karıştırılır. 2. İçine süt de eklenerek ocağın altı yakılır ve karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. 3. Pişen ekler kremasının altı kapatılır. 4. Henüz sıcakken içine tereyağı ve vanilya eklenerek her ikisi de eriyinceye kadar karıştırılır. 5. Oda sıcaklığında ılımaya bırakılan krema soğuyunca, üzerine streç kapatılarak buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakılır.

    Eklere neden süt kreması konur?

    Eklere süt kreması konulmasının nedeni, kremanın tatlıya lezzet ve kıvam katmasıdır. Süt kreması, eklerin içine doldurulduğunda kremalı bir dokuya sahip olmalarını sağlar ve bu da tatlının genel görünümünü ve tadını iyileştirir.

    Ekler kreması ve hamuru aynı anda mı yapılır?

    Ekler kreması ve hamuru aynı anda yapılmaz, çünkü her ikisi de farklı aşamalarda hazırlanır. Ekler hamuru yapımı: 1. Tereyağı, su ve tuz tencereye alınır, kaynaması beklenir. 2. Kaynayan karışıma un ilave edilir ve spatula yardımıyla karıştırmaya devam edilir. 3. Hamur toparlanmaya başladığında ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 4. Soğuyan karışıma tek tek olacak şekilde yumurtalar eklenir ve hamur yoğrulur. Ekler kreması yapımı: 1. Süt, un, nişasta, yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya tencereye konulur ve pişirilir. 2. Krema kıvam aldığında ocaktan alınır ve soğuması beklenir.

    Krema nasıl yapılır?

    Krema yapımı için iki farklı tarif: 1. Sıvı Krema Tarifi: Malzemeler: 4 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 2 su bardağı tam yağlı süt. Yapılışı: 1. Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. 2. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. 3. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacaktır. 4. Ardından buzdolabında en az 2 saat bekletin. 5. Sıvı kremayı yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz. 2. Pastacı Kreması Tarifi: Malzemeler: 1 litre (yaklaşık 5 su bardağı) süt, 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un, 2 adet yumurta, 1 paket sıvı krema, 150 gram tereyağı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı şeker, 2 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alın, yumurta iyice köpürene kadar bir mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın. 2. Sütü süzerek ekleyin ve bu sırada çırpmaya devam edin. 3. Vanilyayı da ilave edin. 4. Karışımı bir tencereye alın, karışım kaynamaya başlayana kadar ara ara çırparak ısıtın. 5. Bu sırada unu başka bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. 6. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sütü ekleyin ve iyice çırpın. 7. Tamamen karışıp kıvamı koyulaşan kremanın altını kapatıp soğuması için ocaktan alın. 8. Üzerini streç filmle kapatın ve küçük delikler açın, yavaş yavaş soğuması için bir kenarda bekletin. 9. Krema iyice soğuduktan sonra, 1 paket sıvı kremayı içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce çırpın. 10. Kremayı buzdolabında saklayın.

    Krema yerine kaymak kullanılır mı?

    Evet, krema yerine kaymak kullanılabilir. Ancak, kaymak doğrudan krema olarak değil, krema yapımında bir malzeme olarak tercih edilmelidir.

    Krema neyden elde edilir?

    Krema, süt ve süt ürünlerinden elde edilir.

    Sıvı krema yoksa nasıl yapılır?

    Sıvı krema yoksa, yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır: 1. Tereyağı ve Süt Karışımı: 1 bardak krema yapmak için, ¼ bardak tereyağını ¾ bardak süt ile karıştırarak kullanabilirsiniz. 2. Yoğurt ve Labne: 1 bardak krema için, yarım bardak yoğurt ve yarım bardak labne kullanabilirsiniz. 3. Ev Yapımı Sıvı Krema: Aşağıdaki malzemelerle evde sıvı krema yapabilirsiniz: - 2 su bardağı süt (tercihen tam yağlı) - 2 yemek kaşığı un - 1 yumurta sarısı - 3-4 damla limon suyu - 1 tutam tuz Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyerek kıvamını kontrol edin.