Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin mantısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 3 su bardağı un, 1,5 su bardağı sıcak su 1.
- İç harç için: 250 gram yağlı dana kıyma, 3 dal taze soğan, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı taze zencefil, 2 yemek kaşığı doğranmış lahana turşusu, 5 dilim havuç turşusu, 3 yemek kaşığı soya sosu 1.
- Sosu için: 1 yemek kaşığı susam yağı, 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1 çay kaşığı pul biber, 1/2 çay kaşığı limon suyu, 5 yemek kaşığı soya sosu 1.
- Pişirmek için: 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı sıcak su 1.
Yapılışı:
- Un ve sıcak suyu karıştırıp ılınınca hamur toparlanıp dışı pürüzsüzleşinceye kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini örtün ve 40 dakika dinlendirin 1.
- Kıymayı derin bir kaba alıp üzerine tüm iç harç malzemelerini minik küpler halinde ekleyin 1.
- Soya sosunu da ekleyip karıştırın 1. Harç çok sert ise hafifçe soğuk su ekleyebilirsiniz 1.
- Hamuru yufka inceliğinde açıp yuvarlaklar halinde kesin 1.
- Kestiğiniz parçaların kenarlarını oklava ile bir miktar daha inceltin 1.
- Hamurların ortasına bir tatlı kaşığı dolusu harç koyun ve kenarlarına hafif su sürerek dilediğiniz şekilde kapatın 1.
- Yapışmaz, derin ve kapaklı bir tavada yağı ısıtıp mantıları tabanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve kapağı kapalı olarak kızarmaya bırakın 1.
- Tabanları kızaran mantıların üzerine sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte hamurlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Sos malzemelerini havanda hafif ezerek karıştırıp derin bir kaba alın 1.
- Servis esnasında hem mantıların üzerine hem de sosa taze soğan parçaları ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: