• Buradasın

    Çikolatali mousse kreması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çikolatalı mousse kreması yapımı için gerekli malzemeler:
    • 100 gram bitter çikolata 13;
    • 1 çay bardağından 3 parmak eksik krema (60 g) 3;
    • 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt (60 gr) 3;
    • 1 su bardağı soğuk krema 3;
    • 1 yumurta sarısı (20 gr) 3.
    Hazırlanışı:
    1. Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın 3.
    2. Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözünde karıştırarak ısıtın 3.
    3. Krema karışımı kaynamaya başladığında ocaktan alın 3.
    4. Yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın 3.
    5. Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın 3.
    6. Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın 3.
    7. 1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dakika kadar çırpın 3.
    8. Hazırladığınız çikolata sosunu azar azar kremanın içine ilave edin 3. Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın 3.
    9. Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın 3. Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirip hafifçe donmasını bekledikten sonra süsleyerek servis yapın 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolatalı mousse için hangi çikolata kullanılır?

    Çikolatalı mousse yapımında yüzde 70 oranında kakao içeren bitter çikolata kullanılması önerilir.

    Mousse için hangi krema kullanılır?

    Mousse yapımında genellikle 2 çeşit krema kullanılır: 1. Bitter çikolatalı mousse için: 200 ml krema. 2. Çikolatalı mousse için: 60 ml süt ve 60 ml krema.

    En güzel çikolatalı pastanın kreması nasıl yapılır?

    En güzel çikolatalı pastanın kremasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 4 bardak süt; 4 kaşık un; 3 kaşık kakao; 2 paket şekerli vanilin; 1 bardak şeker; 80 gram çikolata; 50 gram tereyağı; 100 gram labne peyniri. Yapılışı: 1. Süt, un, şeker ve kakaoyu blender ile derin bir tencerede çırpın. 2. Karışımı kısık ateşte pişirin. 3. Kaynayan kremaya çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 4. Soğuyana kadar katılaşmaması için sık sık karıştırın. 5. Krema soğuduktan sonra tereyağı ve labne peynirini ekleyin, 2 dakika kadar çırpın. 6. Üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.

    Ev yapımı çikolata sosunda hangi krema kullanılır?

    Ev yapımı çikolata sosunda ağır krema kullanılır.

    Hazır çikolata mousse nasıl yapılır?

    Hazır çikolata mousse yapmak için gerekli malzemeler: 200 gram bitter çikolata (rendelenmiş veya küçük parçalara kırılmış); 1 su bardağı krema (sıvı krema veya çırpılmış krema olabilir); 3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında); 1/4 su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı vanilya özütü; Bir tutam tuz. Yapılışı: 1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 2. Eriyen çikolatayı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. 3. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. 4. Eriyen çikolatayı, yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın. 5. Başka bir kaseye yumurta beyazlarını alın. 6. Yumurta beyazları sertleşip tepe noktaları oluşturduğunda hazırdır. 7. Eriyen çikolatalı karışımın içine, önceden çırpılmış yumurta beyazlarının yarısını ekleyin. 8. Bu adımlarla karışımı iyice hafifleterek, mousse kıvamına getirin. 9. Kremanın yarısını ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 10. Mousse kıvamına geldiğinde, buzdolabında en az 2 saat veya bir gece boyunca dinlendirin. 11. Mousse’u istediğiniz şekilde servis yapın.

    Orijinal mousse nasıl yapılır?

    Orijinal mousse yapımı için gerekli malzemeler: 250 gr bitter çikolata; 2 yumurta sarısı; çeyrek su bardağı süt; 4 yemek kaşığı toz şeker; bir çimdik tuz; 4 yumurta akı; 200 ml soğuk krema. Hazırlanışı: 1. Çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın. 2. Yumurta sarılarını güzelce çırpın. 3. Sos tenceresine süt ve şekeri alıp, eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın. 4. Yumurta sarılarını bir kaba alın. 5. Sütlü karışımı erittiğiniz çikolataya ekleyin. 6. Yumurta aklarını da ayrı bir kaba alın. 7. Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın. 8. Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin. 9. Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. 10. Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin. 11. Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. 12. Mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz. Mousse yapımında kullanılan malzemelerin ve tarifin farklı varyasyonları da bulunmaktadır.

    Çikolatalı mousse malzemeleri nelerdir?

    Çikolatalı mousse malzemeleri şunlardır: Çikolata: 100 ml krema ve 50 ml krema ile karıştırılacak 80 gram çikolata. Krema: 200 ml krema (1 paket). Yumurta: 1 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılmış). Tereyağı: 60 g. Süt: 1/4 su bardağı. Ayrıca, mousse'un üzerini süslemek için taze meyveler de kullanılabilir.