Buradasın
Çikolatali mousse kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı mousse kreması yapımı için gerekli malzemeler:
- 100 gram bitter çikolata 13;
- 1 çay bardağından 3 parmak eksik krema (60 g) 3;
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik süt (60 gr) 3;
- 1 su bardağı soğuk krema 3;
- 1 yumurta sarısı (20 gr) 3.
Hazırlanışı:
- Çikolatayı ince ince kıyın ve kenara alın 3.
- Süt ve kremayı bir sos tenceresine alıp ocağın küçük gözünde karıştırarak ısıtın 3.
- Krema karışımı kaynamaya başladığında ocaktan alın 3.
- Yumurta sarısını kase içinde çırpın, üzerine ısıttığınız krema ve süt karışımından bir miktar ekleyerek çırpın 3.
- Sıcaklığını dengelediğiniz yumurtayı tenceredeki kremaya aktarın ve hızlıca karıştırın 3.
- Doğradığınız çikolatayı tencereye ekleyerek karıştırın ve tamamen erimesini sağlayın 3.
- 1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde 1-2 dakika kadar çırpın 3.
- Hazırladığınız çikolata sosunu azar azar kremanın içine ilave edin 3. Sosu dökerken kremanın sönmemesi için spatula yardımıyla ile alttan yukarıya doğru karıştırın 3.
- Çikolata ve krema tamamen karışınca bir kepçe yardımıyla bardaklara paylaştırın 3. Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirip hafifçe donmasını bekledikten sonra süsleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: