Buradasın
Çikolatali mousse kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatalı mousse (mus) kreması yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Küçük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağa alın ve kaynamaya bırakın 2.
- Isıya dayanıklı bir karıştırma kabını tencerenin üzerine oturtun 2.
- Küçük parçalara kestiğiniz çikolatayı ekleyerek, alttaki buharın sıcaklığıyla karıştırarak eritin 2.
- 100 gram kremayı ekleyin ve karıştırarak çikolatayla bir araya getirin 2.
- İki malzeme bir araya gelip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın 2.
- Çırpılmış krema için iki karıştırma kabı alın 2.
- Birine birkaç parça buz koyun ve öteki karıştırma kabını buzların üzerine yerleştirin 2.
- Soğuk kremayı ekleyerek mikserle kıvamı koyulaşıp kabarana dek birkaç dakika boyunca çırpın 2.
- Hazır olan kremadan üç kaşık ayırın 2.
- Çikolatalı karışımın yarısını kremaya ekleyerek bir dakika çırpın 2.
- Kalan yarısını da ekleyerek çırpmaya devam edin 2.
- Hazır olan çikolatalı musu kaselere eşit şekilde paylaştırın 2.
- En az bir saat buzdolabında soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: