Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır çikolata mousse yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
Yapılışı:
- Bitter çikolatayı benmari yöntemiyle eritin 5.
- Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp arada karıştırarak 2-3 dakika kaynatın, ardından ocaktan alın 5.
- Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın 5.
- Erittiğiniz çikolatayı azar azar ekleyerek toplamda 1 dakika karıştırın 5.
- Soğumaya bırakın 5.
- Kremayı çırpma kabına alıp mikserle 3-4 dakika çırpın 5.
- Soğuyan çikolatalı karışımı ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru karıştırın 5.
- Kaselere paylaştırın ve buzdolabına alın 5. 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz 5.
Not: Tarifte verilen ölçüler, 4-6 kişilik bir porsiyon için uygundur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: