Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır çikolata mousse yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram bitter çikolata (rendelenmiş veya küçük parçalara kırılmış) 1;
- 1 su bardağı krema (sıvı krema veya çırpılmış krema olabilir) 1;
- 3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında) 1;
- 1/4 su bardağı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 1;
- Bir tutam tuz 1.
Yapılışı:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin 12. Bunun için bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin ve içine çikolata parçalarını ekleyin 1. Ara ara karıştırarak çikolatayı tamamen eritin 1.
- Eriyen çikolatayı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın 1.
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın 1. Yumurta sarılarını bir kaseye alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar mikserle çırpın 1. Vanilya özütünü ekleyip tekrar çırpın 1.
- Eriyen çikolatayı, yumurta sarılarına ekleyin ve hızlıca karıştırın 1. Karışımı bir kenarda bekletin 1.
- Başka bir kaseye yumurta beyazlarını alın 1. Bir tutam tuz ekleyin ve mikserle köpük haline gelene kadar çırpın 1.
- Yumurta beyazları sertleşip tepe noktaları oluşturduğunda hazırdır 1.
- Eriyen çikolatalı karışımın içine, önceden çırpılmış yumurta beyazlarının yarısını ekleyin 1. Spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırın 1. Sonra kalan yumurta beyazlarını da ekleyip aynı şekilde karıştırın 1.
- Bu adımlarla karışımı iyice hafifleterek, mousse kıvamına getirin 1.
- Kremanın yarısını ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin 1. Geri kalan kremayı da ekleyip aynı şekilde karıştırın 1.
- Mousse kıvamına geldiğinde, buzdolabında en az 2 saat veya bir gece boyunca dinlendirin 1.
- Mousse’u istediğiniz şekilde servis yapın 1. Üzerine çikolata rendesi veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: