Buradasın
Orijinal mousse nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal mousse yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gr bitter çikolata 4;
- 2 yumurta sarısı 4;
- çeyrek su bardağı süt 4;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 4;
- bir çimdik tuz 4;
- 4 yumurta akı 4;
- 200 ml soğuk krema 4.
Hazırlanışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritip, soğumaya bırakın 4.
- Yumurta sarılarını güzelce çırpın 4.
- Sos tenceresine süt ve şekeri alıp, eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın 4.
- Yumurta sarılarını bir kaba alın 4. Üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin 4.
- Sütlü karışımı erittiğiniz çikolataya ekleyin 4.
- Yumurta aklarını da ayrı bir kaba alın 4. Yumurta aklarının olduğu kabı, içinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip sürekli karıştırın 4. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın 4.
- Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın 4.
- Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin 4.
- Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın 4.
- Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin 4.
- Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin 4.
- Mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz 4.
Mousse yapımında kullanılan malzemelerin ve tarifin farklı varyasyonları da bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: