Buradasın
Orijinal mousse nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal mousse (mus) yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Küçük bir tencerenin yarısını suyla doldurup kaynamaya bırakın 23.
- Isıya dayanıklı bir karıştırma kabını tencerenin üzerine oturtun 23.
- Küçük parçalara kestiğiniz çikolatayı ilave edin ve alttaki buharın sıcaklığıyla karıştırarak eritin 23.
- 100 gram kremayı ekleyin, karıştırarak çikolatayla bir araya getirin 23.
- İki malzeme pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın 23.
- Çırpılmış krema için iki karıştırma kabı alın 23.
- Birine birkaç parça buz koyun ve diğer kabı buzların üzerine yerleştirin 23.
- Soğuk kremayı ilave ederek mikserle kıvamı koyulaşıp kabarana kadar birkaç dakika çırpın 23.
- Hazır olan kremadan üç kaşık ayırın 23.
- Çikolatalı karışımın yarısını kremaya ekleyin ve bir dakika çırpın 23.
- Kalan yarısını da ilave ederek çırpın 23.
- Hazırlanan musu kaselere paylaştırın ve en az bir saat buzdolabında bekletin 23.
- Musların üzerine ayırdığınız kremadan bir kaşık ekleyin ve çikolata rendeleyin 23.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: