Buradasın
Bisküvi ile çikolata sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvi ile çikolata sosu yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Bisküvi Çanağında Çikolata Soslu Çilek Tarifi 3:
- Malzemeler: 1 su bardağı supangle, 1 paket petibör bisküvi, 1 çay bardağı file fındık, yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi, içi için hazır çikolatalı sos, çilek 3.
- Hazırlanışı: Bisküvileri derin bir kaba kırın, üzerine supangle ve file fındığı ekleyerek yoğurun 3. Hazırladığınız hamuru 15-20 dakika dinlendirin 3. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın 3. Yuvarladığınız hamurları geniş bir tabak içine aldığınız hindistan cevizine bulayın 3. Top haline getirdiğiniz hamur toplarının ortasına baş parmağınızla bir çukur açın ve yanlarını hafifçe sıkarak küçük bir kase hazırlayın ve servis tabağına alın 3. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayarak servis tabağına dizin 3. Çikolata sosu kaselerin üçte ikisini doldurun, dilimlediğiniz çileklerle servis yapın 3.
- Bisküvili Pasta Tarifi 4:
- Malzemeler: 1 paket sade bisküvi, 1 paket vanilyalı puding (veya krem şanti), 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket bitter çikolata (yaklaşık 100 gram), 1 paket sıvı krema (200 ml), 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı), süslemek için ceviz veya fındık (isteğe bağlı) 4.
- Hazırlanışı: Pudingi hazırlayın, bisküvileri suya batırarak ıslatın, derin bir tepsi veya borcam alın 4. Islanmış bisküvileri tepsinin tabanına dizin, soğuyan pudingin yarısını bisküvilerin üzerine dökün ve spatula ile düzeltin 4. Üzerine tekrar bir kat bisküvi dizin, kalan pudingi de bisküvilerin üzerine dökün 4. Bitter çikolatayı küçük parçalara kırın ve bir kapta sıvı krema ile birlikte benmari usulü eritin, eriyen çikolata sosunu pastanın üstüne dökün ve eşit bir şekilde yayın 4. İsteğe bağlı olarak kakao serpebilirsiniz 4. Pastayı buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece dinlendirin, dilimleyerek servis yapın ve ceviz veya fındık ile süsleyin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: