Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvi hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 150 gram tereyağı 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 1;
- 3 su bardağı un 1;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1.
Yapılışı:
- Yağ, yumurta ve pudra şekerini karıştırın 1.
- Azar azar elenmiş unu ilave ederek yoğurun 1.
- Hamuru merdane yardımıyla 1 cm'den ince olacak şekilde açın 1.
- Bardağın ağız kısmıyla şekil verin 1.
- Fırın tepsinize dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
Alternatif bir bisküvi hamuru tarifi:
- 2 su bardağı un 2;
- 150 gram margarin ya da tereyağı 2;
- 1 çay bardağı pudra şekeri 2;
- 1 yumurta 2;
- 1 paket vanilin 2.
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba eleyin 2.
- Yumurtanın sarısı ile akını ayırın 2.
- Margarini, pudra şekerini, vanilini ve yumurtanın sarısını una ekleyip 5 dakika yoğurun 2.
- Bir tezgâha ya da masaya hafifçe un serpin ve hamuru 4 mm kalınlığında açın 2.
- Hamuru kalıp veya bıçak yardımıyla istediğiniz şekillerde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin 2.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-12 dakika arası pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: