Buradasın
Balkabaklı bisküvili pasta nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabaklı bisküvili pasta yapmak için gerekli malzemeler:
- Kreması için: 3,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı un, yarım çay bardağı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığının ucuyla tereyağı, 1 paket vanilya 2.
- Kabak püresi için: 850 gram ayıklanmış kabak, 2 su bardağı şeker 2.
- Ara katlar için: 3,5 paket pötibör bisküvi (500 gr) 2.
- Üzeri için: Ceviz ve fındık kırığı 2.
Yapılışı:
- Kabak püresi için:
- Ayıklayıp yıkadığınız kabakları küp küp doğrayın 2.
- Pişirme tenceresine alıp üzerine şekeri ilave edin 2.
- Kısık ateşte, su eklemeden kendi suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin ve altını kapatın 2.
- Tencerede suyu kaldıysa süzün 2.
- Yumuşayan kabakları çatal yardımıyla iyice ezerek püre yapın 2.
- Kreması için:
- Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp kısık ateşte çırpma teliyle çırparak pişirin 2.
- Koyulaşan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın 2.
- Pastanın montajı:
- Dikdörtgen bir tepsinin içine bir sıra bisküvi dizin 2.
- Üzerine kabak püresi yerleştirin 2.
- Bir sıra daha bisküvi dizip muhallebi sürün 2.
- Tekrar bir sıra muhallebili kat yapıp en üste bisküvi dizin ve kabak püresi sürün 2.
- Süsleme ve dinlenme:
Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: