Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antep usulü dürüm yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram et suyu ile haşlanmış nohut 2;
- yarım çay bardağı et suyu 2;
- 1 yemek kaşığı salça 2;
- biraz sıvı yağ 2;
- 1 çay kaşığı dolusu pul biber 2;
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber 2;
- 1 çay kaşığı dolusu kimyon 2;
- 1 çay kaşığı dolusu tuz 2;
- salatası için 2 adet domates, yarım marul, 2 adet salatalık, 1 adet soğan, yarım demet maydanoz 2;
- içine eklemek için 3-4 adet kızartılmış patates 2;
- dürüm için lavaş ya da sıcak pide ekmeği 2.
Yapılışı:
- Et suyu ile haşlanmış nohutları çatal yardımıyla hafif taneli kalacak şekilde ezin 2.
- Tavaya yağ koyup ısıtın, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve baharatları ekleyin 2.
- Kavurduğunuz salçalı sosun içine ezdiğiniz nohutları ekleyin ve yarım çay bardağı et suyunu ekleyip birbiri ile özleşene kadar kavurun 2.
- 3-4 adet patatesi kızartın 2.
- Salata malzemelerini çok ince olmayacak şekilde doğrayın 2.
- Lavaş veya tırnaklı pide ekmeğini alın 2.
- Üzerine önce nohudu, ardından salatayı ve en son patates kızartmasını koyun 2.
- Üstüne pul biber ve tuz serpiştirip sarın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: