• Buradasın

    SGK'da 21 diğer ücretsiz izin ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK'da 21 kodu, "Diğer Ücretsiz İzin" anlamına gelir ve bu kod, kanunla verilmesi zorunlu olmayan ancak işçi ile işverenin anlaşması neticesinde oluşan ücretsiz izinler için kullanılır 13.
    Bu tür ücretsiz izinler, sigortalı ve işveren arasında imzalanan bir belge ile ispat edilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Ücretsiz izin kıdeme dahil mi?
    Ücretsiz izin, kıdem tazminatına esas süre bakımından dikkate alınmaz.
    Ücretsiz izin kıdeme dahil mi?
    Ücretsiz izinde işçinin onayı alınır mı?
    Evet, ücretsiz izinde işçinin onayı alınması zorunludur. Ücretsiz izin, işçinin talebi üzerine veya işverenin teklifiyle verilebilir, ancak bu durumun iş sözleşmesinde esaslı bir değişiklik olarak kabul edilmesi nedeniyle işçinin yazılı onayı gereklidir.
    Ücretsiz izinde işçinin onayı alınır mı?
    Ücretsiz izinli memur SGK'dan nasıl yararlanır?
    Ücretsiz izinli olan memur, SGK sağlık yardımlarından aşağıdaki şekillerde yararlanabilir: 1. 1 Ekim 2008 Öncesi İşe Girenler: Bu tarihten önce işe girmiş memurlar, aylıksız izinli oldukları süre boyunca genel sağlık sigortası (GSS) primleri kurumları tarafından ödenmeye devam eder. 2. 1 Ekim 2008 Sonrası İşe Girenler: Bu tarihten sonra işe girmiş memurlar ise, aylıksız izinli oldukları ilk yıl boyunca kendi üzerlerinden sağlık hizmeti alabilirler. Ayrıca, memur ücretsiz izindeyken sigorta primi ödenmediğinden, bu süreleri borçlanarak hizmet süresine ekletme imkanı da bulunmaktadır.
    Ücretsiz izinli memur SGK'dan nasıl yararlanır?
    Ücretsiz izinde sigorta primi yatar mı?
    Ücretsiz izinde olan bir işçinin sigorta primleri işveren tarafından yatırılmaz. Bu durum, işçinin çalışmadığı ve ücret almadığı süreler için geçerlidir.
    Ücretsiz izinde sigorta primi yatar mı?
    Ücretsiz izin için hangi kod kullanılır?
    Ücretsiz izin için 21 kodu kullanılır.
    Ücretsiz izin için hangi kod kullanılır?
    Hangi durumlarda işçi ücretsiz izne çıkarılabilir?
    İşçi, aşağıdaki durumlarda ücretsiz izne çıkarılabilir: 1. İşçinin Talebiyle: Doğum sonrası analık izni, askerlik görevi, eğitim ve akademik nedenler, ailevi veya sağlık sebepleri gibi durumlarda işçi ücretsiz izin talep edebilir. 2. İşverenin Teklifiyle: Ekonomik kriz, pandemi veya iş durumu gibi olağanüstü durumlarda işveren, ücretsiz izin önerebilir. Ücretsiz izin uygulaması, hem işçinin hem de işverenin karşılıklı rızasına dayanan bir süreçtir.
    Hangi durumlarda işçi ücretsiz izne çıkarılabilir?
    Ücretsiz izin ne anlama gelir?
    Ücretsiz izin, çalışanın belirli bir süre boyunca maaş almadan iş yerinden izinli sayılması anlamına gelir. Bu izin türü, çeşitli kişisel, ailevi veya sağlık nedenleri ile kullanılabilir ve genellikle işverenin onayı ile geçerlilik kazanır.
    Ücretsiz izin ne anlama gelir?