Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefilli et sosu yapmak için gerekli malzemeler:
- 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12;
- 1 adet soğan 12;
- 1 adet kırmızı kapya biber 12;
- 1 adet sarı dolmalık biber 12;
- 4-5 diş sarımsak 12;
- 1 parmak zencefil 12;
- 3-4 dal taze soğan 12;
- 500 gr kontrfile et 12;
- 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası 12;
- Sosu için: 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım su bardağı soya sos, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı acı sos, 2 yemek kaşığı esmer şeker 12.
Yapılışı:
- Etleri ince uzun dilimleyin ve enine olacak şekilde bölün 2.
- Bir karıştırma kabına alıp üzerine mısır nişastasını ekleyip her taraflarını bulayın 2.
- Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın 2.
- Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyin 2.
- İri küp doğradığınız soğanı sotelemeye başlayın 2.
- İri küp doğradığınız biberleri ilave edin 2.
- İnce doğranmış sarımsak, ince dilimlenmiş zencefil ve ince doğradığınız taze soğanı ilave edin 2.
- Hazır olan sebzeleri bir tabağa çıkarın ve tavayı yeniden ocağa alın 2.
- Nişastaya buladığınız etleri tavanıza alıp maksimum 1 dakika ters düz edin 2.
- Pişirdiğiniz eti ayrı bir tabağa çıkarın 2.
- Aynı tavanın içerisine yeniden ayçiçek yağı gezdirin ve soya sosunu ilave edin 2.
- Ardından su, acı sos ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın 2.
- Sosunuz kıvam alınca içerisine pişirdiğiniz sebze ve etleri ilave edip karıştırın 2.
- Hazır olan etinizi servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirip servis edin 2.
Zencefilli et sosu tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden de ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: