• Buradasın

    Zencefilli et sosu nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Zencefilli et sosu yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12;
    • 1 adet soğan 12;
    • 1 adet kırmızı kapya biber 12;
    • 1 adet sarı dolmalık biber 12;
    • 4-5 diş sarımsak 12;
    • 1 parmak zencefil 12;
    • 3-4 dal taze soğan 12;
    • 500 gr kontrfile et 12;
    • 3-4 yemek kaşığı mısır nişastası 12;
    • Sosu için: 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım su bardağı soya sos, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı acı sos, 2 yemek kaşığı esmer şeker 12.
    Yapılışı:
    1. Etleri ince uzun dilimleyin ve enine olacak şekilde bölün 2.
    2. Bir karıştırma kabına alıp üzerine mısır nişastasını ekleyip her taraflarını bulayın 2.
    3. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın 2.
    4. Isınan tavanıza ayçiçek yağı ekleyin 2.
    5. İri küp doğradığınız soğanı sotelemeye başlayın 2.
    6. İri küp doğradığınız biberleri ilave edin 2.
    7. İnce doğranmış sarımsak, ince dilimlenmiş zencefil ve ince doğradığınız taze soğanı ilave edin 2.
    8. Hazır olan sebzeleri bir tabağa çıkarın ve tavayı yeniden ocağa alın 2.
    9. Nişastaya buladığınız etleri tavanıza alıp maksimum 1 dakika ters düz edin 2.
    10. Pişirdiğiniz eti ayrı bir tabağa çıkarın 2.
    11. Aynı tavanın içerisine yeniden ayçiçek yağı gezdirin ve soya sosunu ilave edin 2.
    12. Ardından su, acı sos ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın 2.
    13. Sosunuz kıvam alınca içerisine pişirdiğiniz sebze ve etleri ilave edip karıştırın 2.
    14. Hazır olan etinizi servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirip servis edin 2.
    Zencefilli et sosu tarifinin farklı versiyonlarına şu sitelerden de ulaşılabilir:
    • kanald.com.tr 1;
    • ardaninmutfagi.com 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zencefilde hangi yemekler yapılır?

    Zencefille yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: Zencefilli bal kabağı köftesi. Zencefilli pekmezli kurabiye. Zencefilli bal kabaklı kek. Ağır ateşte zencefilli biftek. Zencefilli tavuk. Zencefilli makarna. Zencefilli kanat. Zencefilli pilav. Zencefil, çorba, dolma, et, pilav, sebze yemeği, kurabiye ve keklere eklenebilir.

    Ağır ateşte zencefilli biftek nasıl yapılır?

    Ağır Ateşte Zencefilli Biftek Tarifi: Malzemeler: - 2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı - 1.5 kg incik ya da döş - 2 soğan - 50 g zencefil - 3 diş sarımsak - 6 yıldız anason - 1 çay kaşığı tane karabiber - 100 g şeker - 100 ml soya sosu - 2 çorba kaşığı domates rendesi - 600-700 ml su (mümkünse et suyu) Yapılışı: 1. Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin. 2. Sotelenen eti başka bir kaba alın. 3. İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin. 4. Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin. 5. Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin. 6. Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. 7. Ardından şeker, soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın. 8. Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin. 9. Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin. 10. Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın. 11. Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin. 12. Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın.

    Et sote içine hangi baharatlar konur?

    Et sote içine genellikle şu baharatlar konur: Tuz. Karabiber. Pul biber. Kekik. Kimyon. Ayrıca, isteğe bağlı olarak defne yaprağı, tarçın, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil gibi baharatlar da kullanılabilir. Baharatları damak zevkine göre ayarlamak mümkündür.

    Zencefil sosuna hangi yağ konur?

    Zencefil sosuna zeytinyağı eklenebilir. Zencefil sos için gereken malzemeler arasında 1 çay bardağı kadar zeytinyağı bulunmaktadır. Ayrıca, zencefil yağı da bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak kullanılabilir. Yağ kullanımı, kişisel tercihlere ve tarifin gereksinimlerine göre değişiklik gösterebilir.