Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zencefilli et sosu yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Limonlu Zencefil Soslu Antrikot Tarifi:
- Malzemeler: 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı, 4 dilim antrikot, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze kekik, közlenmiş renkli biberler 1.
- Sos için: 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, 3 tatlı kaşığı soya sosu, 2 tatlı kaşığı toz zencefil, 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, tuz, karabiber 1.
- Yapılışı: Zeytinyağını tavada ısıtın, antrikotları tavaya alıp tuz ve karabiber serpin, iki tarafını da ikişer dakika pişirin 1. Sos için tüm malzemeleri bir tavaya alıp orta dereceli ateşte sos koyulaşıncaya kadar kaynatın, ardından antrikotların üzerine gezdirin ve taze kekik dallarıyla süsleyip közlenmiş renkli biberler eşliğinde servis yapın 1.
- Zencefilli Et Sote Tarifi:
- Malzemeler: 500 gram yağsız dana kuşbaşı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 adet orta boy soğan, 5 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz ve karabiber 2.
- Yapılışı: Sıvıyağı tavaya koyun, sarmısak ve soğanı incecik kıyıp etle beraber tavaya ekleyin 2. Orta ateşte, tüm malzemeleri arada bir karıştırarak kavurun, et suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin 2. Etlerin pişmesine yakın zencefil ekleyin ve ateşi kısarak biraz daha pişirin, kimyon ilave edin ve biraz daha pişirin 2. Salçayı elma sirkesinde ezin ve etlere ekleyin, karıştırarak iyice dağılmasını sağlayın 2. En son etlerin üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ilave ederek, ateşi kısın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin 2. Yemek piştikten sonra, sıcak iken tuzunu ve karabiberini koyun ve sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: