• Buradasın

    Dr Oetker'in zencefili nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker'in zencefilli ürünlerini, özellikle Zencefilli Tarçınlı Kurabiye ürününü kullanmak için, kutu içindeki un karışımını kullanarak kurabiye hazırlayabilirsiniz 125. Bir paket karışım ile 25-30 adet kurabiye elde edebilirsiniz 12.
    Kullanım önerileri:
    • Kurabiye yapımı: Karışıma ek olarak, kurabiyeleri süslemek için glazür karışımı da kutunun içindedir 125.
    • Yaratıcılık ve eğlence: Kurabiye evi tarifi hazırlayıp, Pasta Süsleri ile kurabiyeleri süsleyebilirsiniz 2.
    Zencefil, yemek tariflerinde taze veya toz halde kullanılabilir; ekmek, grissini, tart, kurabiye hamurlarında yer alabilir 4. Ayrıca, zencefilli çay veya içeceklerin hazırlanmasında da kullanılabilir 4.
    Bazı bünyeler zencefile karşı hassas olabilir, bu nedenle kullanım öncesi sağlık profesyoneline danışılması önerilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Zencefilde hangi yemekler yapılır?

    Zencefille yapılabilecek yemeklerden bazıları şunlardır: Zencefilli bal kabağı köftesi. Zencefilli pekmezli kurabiye. Zencefilli bal kabaklı kek. Ağır ateşte zencefilli biftek. Zencefilli tavuk. Zencefilli makarna. Zencefilli kanat. Zencefilli pilav. Zencefil, çorba, dolma, et, pilav, sebze yemeği, kurabiye ve keklere eklenebilir.

    Dr oetker sade zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

    Dr. Oetker sade zencefilli kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 125 g tereyağı; 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi; 2-3 yemek kaşığı esmer şeker; 1 yumurta sarısı; 1 çay kaşığı zencefil; 0,5 çay kaşığı toz tarçın; 1,5-2 su bardağı un; 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker hamur kabartma tozu; 1 poşet Dr. Oetker şekerli vanilin. Yapılışı: 1. Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. 2. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 4. Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. 5. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyun. 6. Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. 8. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve 170°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 9. Fırından çıkardıktan sonra tepsisinde soğumaya bırakın. Dr. Oetker'in zencefilli kurabiye tarifi ve diğer tarifleri için droetker.com.tr adresi ziyaret edilebilir.