Her gün içilmesi önerilen bir çorba türü yoktur. Ancak, sağlık açısından faydalı bazı çorba çeşitleri şunlardır: Tarhana Çorbası: Sodyum, potasyum, kalsiyum, A ve C vitamini içerir, sindirim sistemini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Tavuk Çorbası: Sodyum, potasyum ve protein kaynağıdır, iltihaplı hücre oluşumunu engeller. Mercimek Çorbası: Lif açısından zengindir, kan şekerini ve insülini düşürücü etkisi vardır, şeker hastaları için uygundur. Brokoli Çorbası: A vitamini deposudur, bağışıklığı güçlendirir ve antibiyotik işlevi görür. Yayla Çorbası: Yoğurt içerir, diş eti hastalıklarını önler, nefes kokusunu giderir ve sindirim sistemi bozukluklarını giderir. Mineral ve sıvı kısıtlamasına yönelik diyet uygulayan böbrek hastalarının bu çorbaları tüketirken dikkatli olmaları önerilir.