Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zebra kekin püf noktaları:
- Malzemelerin oda ısısında olması ve yumurta ile şekerin beyaz köpük olana kadar çırpılması kekin daha iyi kabarmasını sağlar 1.
- Fırın kabının zeytinyağı ile yağlanması, hamurların daha kolay yayılmasını sağlar 2.
- Fırın kapağının, kek pişmeye başladıktan sonra ilk 15-20 dakika açılmaması, kekin sönmemesi için önemlidir 1.
- Kakaolu ve sade hamurların sırayla, hızlı bir şekilde dökülmesi, zebra deseninin belirgin olmasını sağlar 15.
- Pişirme sıcaklığının 150-160 derece arasında olması önerilir 1. Eğer üzeri kızarıp içi pişmiyorsa, üzerine pişirme kağıdı koyarak pişirmeye devam edilebilir 1.
- Kek hamurunun tamamını kalıba koyduktan sonra kürdan ile şekiller verilmesi, farklı desenler elde etmeyi sağlar 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: