Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zebra kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Yumurta ve şekerin kıvamını alıp köpürene kadar çırpılması için malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir 12.
- Hamurun Akıcı Kıvamı: Kek hamuru, normal kek hamurundan biraz daha cıvık olmalıdır 2.
- Kakaolu ve Sade Hamurun Karışımı: Kakaolu ve sade hamur karışımını fazla yayılmasını beklemeden teker teker dökmek gerekir 1.
- Fırın Sıcaklığı: Kek, önceden ısıtılmış 160-180 derece fırında pişirilmelidir 13.
- Kürdan Testi: Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: