Buradasın
Orman kebabının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orman kebabının püf noktaları şunlardır:
- Etlerin unlanması: Etler, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı un ile karıştırılmalıdır 1.
- Kısık ateşte pişirme: Yemek, kısık ateşte pişirilmelidir 1.
- Sebzelerin yağda kızartılması: Patatesler diğer sebzelere göre daha hızlı piştiği için, havuçlar kızarmaya başladığında patatesler eklenmelidir 5.
- Bezelye kullanımı: Orman kebabının olmazsa olmaz sebzelerinden biridir 15.
- Baharatlar: Tuz, karabiber ve kekik eklenmelidir 12.
- Etin haşlanması: Dana eti kullanılıyorsa, düdüklü tencerede haşlanmalıdır 2.
Ayrıca, isteğe göre kuzu kuşbaşı yerine dana eti de kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: