Köyde "twiş" olarak belirtilen bitkinin ne olduğu belirlenemediği için, genel sebze ekim zamanlarından bahsedilebilir. Türkiye'de bazı sebzelerin ekim zamanları: Mart-Nisan ayları: Domates, biber, salatalık, patlıcan, enginar, kuşkonmaz, bezelye. Mayıs ayı: Mısır, kavun, karpuz, taze fasulye. Haziran ayı: Patates, yeşil fasulye, domates, biber. Temmuz ayı: Marul, ıspanak, roka, pancar, pazı. Ağustos ayı: Lahana, kereviz, pırasa, ıspanak, kereviz. Eylül ayı: Brokoli, Brüksel lahanası, havuç, turp. Ekim ayı: Havuç, turp, soğan, marul, ıspanak. Kasım ayı: Sarımsak, bezelye, lahana, brokoli. Aralık ayı: Marul, ıspanak, kereviz, pırasa. Ekim zamanları, iklim koşullarına göre değişiklik gösterebilir.