Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köyde "twiş" olarak belirtilen bitkinin ne olduğu belirlenemediği için, genel sebze ekim zamanlarından bahsedilebilir.
Türkiye'de bazı sebzelerin ekim zamanları:
- Mart-Nisan ayları: Domates, biber, salatalık, patlıcan, enginar, kuşkonmaz, bezelye 125.
- Mayıs ayı: Mısır, kavun, karpuz, taze fasulye 15.
- Haziran ayı: Patates, yeşil fasulye, domates, biber 15.
- Temmuz ayı: Marul, ıspanak, roka, pancar, pazı 15.
- Ağustos ayı: Lahana, kereviz, pırasa, ıspanak, kereviz 15.
- Eylül ayı: Brokoli, Brüksel lahanası, havuç, turp 15.
- Ekim ayı: Havuç, turp, soğan, marul, ıspanak 15.
- Kasım ayı: Sarımsak, bezelye, lahana, brokoli 15.
- Aralık ayı: Marul, ıspanak, kereviz, pırasa 15.
Ekim zamanları, iklim koşullarına göre değişiklik gösterebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: