Hasatta toplanan ürünler, bitki türüne ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler: Meyve ve sebzeler: Muz, trabzon hurması, kivi, elma, armut, domates, turunçgiller, çilek, hıyar, taze fasulye, bezelye, bakla, bamya, patlıcan, biber, salatalık, kavun, karpuz, kışlık kabak. Tahıllar ve bakliyatlar: Baldo pirinç, Horasan bulguru, kırmızı mercimek, koçbaşı nohut, kuru fasulye, Osmancık pirinç, yeşil mercimek, beyaz nohut, barbunya, Manisa aşurelik buğday. Yem bitkileri: Yeşil yem, çayır otları. Sanayi bitkileri: Pamuk, tütün, ayçiçeği. Kök ve yumru bitkileri: Havuç, kereviz, şalgam, pancar, turp, patates, tatlı patates, yer elması. Hasat, ürünlerin gelişme ve olgunlaşma devresini tamamladığı dönemde yapılır.