• Buradasın

    Hasatta hangi ürünler toplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hasatta toplanan ürünler, bitki türüne ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir. İşte bazı örnekler:
    • Meyve ve sebzeler: Muz, trabzon hurması, kivi, elma, armut, domates, turunçgiller, çilek, hıyar, taze fasulye, bezelye, bakla, bamya, patlıcan, biber, salatalık, kavun, karpuz, kışlık kabak 245.
    • Tahıllar ve bakliyatlar: Baldo pirinç, Horasan bulguru, kırmızı mercimek, koçbaşı nohut, kuru fasulye, Osmancık pirinç, yeşil mercimek, beyaz nohut, barbunya, Manisa aşurelik buğday 1.
    • Yem bitkileri: Yeşil yem, çayır otları 3.
    • Sanayi bitkileri: Pamuk, tütün, ayçiçeği 5.
    • Kök ve yumru bitkileri: Havuç, kereviz, şalgam, pancar, turp, patates, tatlı patates, yer elması 5.
    Hasat, ürünlerin gelişme ve olgunlaşma devresini tamamladığı dönemde yapılır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hasata hazırlıkta neler yapılır?

    Hasata hazırlık sürecinde yapılan bazı işlemler: Yabancı ot temizliği: Hasattan 5-10 gün önce bahçenin diken ve ot yönünden temizlenmesi. Ekipman hazırlığı: Hasat için gerekli yaygı, çuval, kasa ve aletlerin kontrol edilerek hazır hale getirilmesi. Ağaç altı düzenlemesi: Hasat sırasında düşen zeytinlerin toprakla temasını önlemek için ağaç altlarına yaygı veya delikli ağ serilmesi. Çeşit ayrımı: Fındık gibi karışık çeşitlerin bulunduğu bahçelerde, her çeşit ayrı hasat olgunluğuna geldiğinde toplanması.

    Zirai ürünler nelerdir?

    Zirai ürünler, tarımsal faaliyetler sonucunda elde edilen her türlü bitkisel veya hayvansal üründür. Bazı zirai ürün örnekleri: Bitkisel ürünler: Buğday, arpa, mısır, pamuk, elma, üzüm, nar. Hayvansal ürünler: Süt, yumurta, et, balık, arı sütü, doğal mantarlar. Zirai ürünler, sadece üretimle sınırlı kalmaz, aynı zamanda bu ürünlerin işlenmesi ve depolanması gibi süreçleri de kapsar.