Şurupla yapılan bazı tatlılar şunlardır: 1. Revani: 1000 g toz şeker, 1000 g su ve az miktarda limon suyu ile hazırlanan şurup, revani tatlısı için kullanılır. 2. Şekerpare: 1000 g toz şeker, 1200-1250 g su ve az limon suyuyla kaynatılan şurup, şekerpare tatlısı için uygundur. 3. Şam tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g suyla kaynatılan şurup, fırından çıkarılmış şam tatlısının üzerine dökülür. 4. Ekmek kadayıfı: 1000 g toz şeker, 1000 g su, az limon tuzuyla kaynatılan şurup, ekmek kadayıfı tatlısı için kullanılır. 5. Tulumba tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g su ve limon tuzu ile hazırlanan şurup, tulumba tatlısı yapımında kullanılır.