Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şurupla yapılan bazı tatlılar şunlardır:
- Revani: 1000 g toz şeker, 1000 g su ve az miktarda limon suyu ile hazırlanan şurup, revani tatlısı için kullanılır 2.
- Şekerpare: 1000 g toz şeker, 1200-1250 g su ve az limon suyuyla kaynatılan şurup, şekerpare tatlısı için uygundur 2.
- Şam tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g suyla kaynatılan şurup, fırından çıkarılmış şam tatlısının üzerine dökülür 2.
- Ekmek kadayıfı: 1000 g toz şeker, 1000 g su, az limon tuzuyla kaynatılan şurup, ekmek kadayıfı tatlısı için kullanılır 2.
- Tulumba tatlısı: 1000 g toz şeker, 400 g su ve limon tuzu ile hazırlanan şurup, tulumba tatlısı yapımında kullanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: