Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde çilek şurubu yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Çilekleri temizleyin, saplarını çıkarın ve yarım santim kalınlığında dilimleyin 4.
- Bir orta boy tencereye çilekleri, şekeri ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyin 4.
- Orta-yüksek ateşte karışımı kaynatın, sık sık karıştırarak çileklerin suyunu salmasını sağlayın (yaklaşık 3 dakika) 4.
- Ocağı orta ateşe alın ve karışımı, meyveyi parçalamak ve şurup kıvamına gelene kadar 10-12 dakika pişirin 4.
- Karışımı tel bir süzgeçten süzün 4.
- Süzgeçteki sıvıyı bir kaşıkla karıştırarak şurubun süzgeçten geçmesini sağlayın 4.
- Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar soğutun 4.
Notlar:
- Buzdolabında saklama: Soğutulmuş çilek şurubu, hava geçirmez bir kapta buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir 24.
- Dondurma: Şurup, dondurucuda güvenli bir kapta iki aya kadar dondurulabilir 4. Kullanmadan önce buzdolabında çözülmesini bekleyin 4.
- Alternatif tarifler: Farklı tatlar elde etmek için tarife limon suyu veya vanilya eklenebilir 4. Ayrıca, çilek yerine blueberry, raspberry veya blackberry de kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: