Dilimli sosisli patso, dilimlenmiş sosislerin kullanıldığı bir patso çeşididir. Patso, genellikle patates kızartması ile yapılan bir sandviç türüdür ve içine sosis eklenerek "sosisli patso" olarak adlandırılır. Malzemeler: - 200 gram sosis - Çeyrek kangal sucuk - 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ - 3 adet orta boy patates - 1 tatlı kaşığı un - 1 tatlı kaşığı nişasta - Kızartmak için sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı kajun baharatı - Tuz, hardal, ketçap, mayonez. Hazırlanışı: 1. Patatesleri soyup ince ince doğrayın ve uzunlamasına kesin. 2. Doğradığınız patateslerin içine un ve nişasta ekleyip karıştırın. 3. Kızgın yağda patatesleri kızartın. 4. Tavada sosis ve sucuğu kavurun. 5. Kızaran patatesleri peçetenin üzerine alıp yağını aldırın ve bir tabağa alın. 6. Ekmeği ortasından kesip biraz ısıtın. 7. Ekmeğin arasına önce kızartmadan bir miktar koyun, ardından sosisleri ekleyin. 8. Üzerine ketçap, mayonez ve hardal ekleyerek servis yapın. Not: Dilimli sosis kullanımı hakkında spesifik bir bilgi bulunmamaktadır.