Mantarlı güveç, pişirme yöntemine ve kullanılan malzemelere bağlı olarak farklı sürelerde pişer: Yemek.com'da yer alan mantarlı et güveç tarifinde, güveç önce orta ateşte 15 dakika, ardından kısık ateşte 50 dakika pişirilir. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan etli mantarlı güveç tarifinde, önceden ısıtılmış fırında pişirme aşaması, kaşarlar eriyene kadar sürer. Lezzet.com.tr'de yer alan tavuklu mantarlı güveç tarifinde, güveç önce 200 derece fırında 20 dakika pişirilir, ardından üzerine kaşar peyniri serpilerek 10 dakika daha fırında pişirilir. Kısıkateşakademi.com.tr'de yer alan mantarlı güveç tarifinde, yemek önce 180 derece fırında 45 dakika, ardından üzeri açık şekilde 15 dakika pişirilir. Bu süreler, fırının özelliklerine ve diğer koşullara göre değişiklik gösterebilir.