• Buradasın

    Dr Ötker Trileçe kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker Trileçe'nin pişme süresi yaklaşık 25-35 dakika arasındadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Trileçe yapımı zor mu?

    Trileçe yapımı zor değildir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Malzemeler hazırlandıktan sonra yapım aşamaları şu şekildedir: 1. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılarak farklı kaplara konur. 2. Yumurta beyazı tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. 3. Diğer kapta yumurta sarıları toz şeker ile iyice çırpılır. 4. Un, zeytinyağı, vanilya ve kabartma tozu yumurta sarılarının olduğu kaba eklenir ve çırpmaya devam edilir. 5. Yumurta akları spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. 6. Karışım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülür ve 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. 7. Şerbeti için gerekli olan malzemeler bir kaseye alınır ve süt köpürene kadar çırpılır, ardından dolaba konur. 8. Karamel sosu için şeker eriyene kadar pişirilir, tereyağı ve krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır. 9. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açılır ve soğuk şerbet üzerine dökülür. 10. Şerbeti çektikten sonra karamel sosu da üzerine eklenir. Trileçe, servis etmeden önce buzdolabında dinlendirilirse daha iyi bir lezzet elde edilir.

    Trilece şerbeti kaç dakika kaynatılır?

    Trileçe şerbeti, kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatılır.

    Dr. Oetker trileçe nasıl yapılır?

    Dr. Oetker Trileçe Tarifi: Malzemeler: - 1 paket Dr. Oetker Trileçe Karışımı - 3 adet yumurta - 1 paket krema (200 ml) - 2 su bardağı süt (400 ml) - Margarin (tepsiyi yağlamak için) Hazırlanışı: 1. Fırını 180°C'ye ısıtın. 2. Kek kalıbını margarin ile yağlayın. 3. Yumurtaları bir kapta çırpın. 4. Trileçe karışımını ve sütü çırpılmış yumurtalara ekleyin. 5. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikser ile 2 dakika çırpın. 6. Harcı kek kalıbına dökün ve üzerini düzeltin. 7. Kekinizi fırında 35-40 dakika pişirin. 8. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Islatma Sosu: - Kremayı bir kapta çırpın. - Sütü ve ıslatma için toz karışımını ekleyin ve 2-3 dakika çırpın. - Soğuyan kekin üzerine ıslatma sosunu dökün ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis: - Trileçenizi buzdolabından çıkarın ve dilimleyin. - Her dilimin üzerine karamel sos dökerek servis edin.