Buradasın
Mantarlı güveç kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarlı güveç, pişirme yöntemine ve kullanılan malzemelere bağlı olarak farklı sürelerde pişer:
- Yemek.com'da yer alan mantarlı et güveç tarifinde, güveç önce orta ateşte 15 dakika, ardından kısık ateşte 50 dakika pişirilir 1.
- Nefisyemektarifleri.com'da yer alan etli mantarlı güveç tarifinde, önceden ısıtılmış fırında pişirme aşaması, kaşarlar eriyene kadar sürer 2.
- Lezzet.com.tr'de yer alan tavuklu mantarlı güveç tarifinde, güveç önce 200 derece fırında 20 dakika pişirilir, ardından üzerine kaşar peyniri serpilerek 10 dakika daha fırında pişirilir 3.
- Kısıkateşakademi.com.tr'de yer alan mantarlı güveç tarifinde, yemek önce 180 derece fırında 45 dakika, ardından üzeri açık şekilde 15 dakika pişirilir 5.
Bu süreler, fırının özelliklerine ve diğer koşullara göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: