Ocakta güveç pişirmek için gerekli malzemeler: 500 gram kuzu veya dana eti; 3 adet patates; 2 adet havuç; 1 adet soğan; 2-3 diş sarımsak; 1 adet biber (kırmızı veya yeşil); 1 su bardağı domates püresi; 1 su bardağı su veya et suyu; Tuz, karabiber, kekik, pul biber gibi baharatlar; 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı. Pişirme aşamaları: 1. Eti küp şeklinde doğrayın ve bir tavada zeytinyağında kavurun. 2. Kavrulan etleri güveç kabına yerleştirin. 3. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, ardından aynı tavada kavurun ve güveç kabına ekleyin. 4. Patatesleri, havuçları ve biberleri de doğrayarak güveç kabına ilave edin. 5. Son olarak, domates püresi, su veya et suyu ve baharatları ekleyin. 6. Güveç kabını ocakta düşük ateşte pişirmeye başlayın. 7. Yaklaşık 1,5 – 2 saat boyunca, ara ara karıştırarak pişirin. 8. Pişirme süresinin sonunda, güveç yemeği hazır olacaktır. 9. Servis yapmadan önce bir süre dinlendirin. Güveç, etli sebzeli veya sadece sebzeli olarak da pişirilebilir.