Buradasın
Tencerede tavuk kanat kaç dakikada pişer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tencerede tavuk kanat, suyu çekene dek yaklaşık 10 dakika pişirilir 1.
Pişirme süresi, kullanılan tarife ve tenceredeki malzemelerin miktarına göre değişiklik gösterebilir.
Örnek bir tencerede tavuk kanat tarifi için gerekli adımlar şu şekildedir:
- Kanatlar yıkanır ve geniş bir tencereye konulur 1.
- Üzerine yağ, bir tutam tuz ve karabiber gezdirilir 1.
- Harlı ateşte ara sıra karıştırılarak, kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika (hafif kızarıncaya dek) pişirilir 1.
- İnce elma dilim doğranmış patatesler bir tutam tuz ile ovulur ve tencereye eklenir 1.
- 10 dakika daha harlı ateşte ara sıra karıştırılarak, kapağı kapalı bir şekilde pişirilir 1.
- 2 su bardağı sıcak (kaynar) su tencereye eklenir ve suyunu çekene dek kapağı kapalı, harlı ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilmeye devam edilir (yaklaşık 10 dakika) 1.
Tarif için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: