Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday tatlısının pişme süresi, kullanılan tarife ve buğdayın türüne göre değişiklik gösterebilir.
- Buğday tatlısı (aşure bazı) 1. Bu tarifte buğday, şeker ve bazı malzemelerle birlikte normal bir tencerede haşlanır 1. Buğdayların pişmesi için kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirilmesi gerekir 5.
- Buğday tatlısı (Lübnan) 2. Bu tarifte aşurelik buğday, kaynar suda 30 dakika haşlanır 2.
- Karakılçık buğday tatlısı 3. Bu tarifte karakılçık buğdayı kullanılır ve pişirme süresi düdüklü tencerede ıslatılmamış haliyle 16 dakikadır 3.
Son teknoloji düdüklü tencerelerde buğdayın pişme süresi ortalama 9-15 dakika arasında değişmektedir 5.
Buğdayın pişip pişmediğini anlamak için, suyunun sararması kontrol edilebilir; sararmış su, buğdayın kıvam aldığını gösterir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: