Havuçlu cevizli kek borcamda şu şekilde pişirilir: Malzemeler: 3 yumurta; 1 su bardağı şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt; 1 havuç; yarım su bardağı ceviz içi; 1 tatlı kaşığı tarçın; 1 paket vanilin; 1 paket kabartma tozu; 2,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. 2. Yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir. 3. Havuç rendelenip fazla suyu sıkılır ve karışıma eklenir. 4. Ceviz içi ufalanır ve karışıma eklenir. 5. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip çırpılmaya devam edilir. 6. Yağlanmış kalıba dökülür ve 180 derecede fanlı ayarda, içini çekip kabarana kadar pişirilir. Püf noktaları: Havuçların suyunu iyice sıkmak, kekin içinin hamur kalmasını önler. Malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek eklemek daha iyi sonuç verir. Keki fırına koyduktan sonraki ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır. Kek piştikten sonra direk fırından çıkartmak yerine, kapağı açılarak ılıması sağlanmalıdır. Borcamda havuçlu cevizli kek tarifi için ayrıca YouTube'da "Borcamda Havuçlu Cevizli Kek Tarifi / Nasıl Yapılır? Tam ölçülü harika bir lezzet 💯" başlıklı bir video bulunmaktadır.