Pastane Şekerparesi Tarifi (Arda'nın Mutfağı): Malzemeler: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında); 1 yumurta beyazı; 1 yumurta; ½ su bardağı pudra şekeri; ½ su bardağı ayçiçek yağı; ½ su bardağı irmik; 3 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Üzeri için: 1 yumurta sarısı. Şerbeti için: 3,5 su bardağı toz şeker; 3,5 su bardağı su; 5-6 damla limon suyu. Yapılışı: 1. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın. 2. Bir karıştırma kabında tereyağı, yumurta, yumurta beyazı ve pudra şekerini bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. 3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip önce bir spatula yardımıyla ardından elinizle yoğurun. 4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil vererek cam fırın kabına dizin. 5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.