Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 12;
- 1 yumurta beyazı 12;
- 1 yumurta 12;
- ½ su bardağı pudra şekeri 12;
- ½ su bardağı ayçiçek yağı 12;
- ½ su bardağı irmik 12;
- 3 su bardağı un 12;
- 1 paket kabartma tozu 12;
- 1 paket vanilya 12.
Üzeri için:
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın 12. Tencereyi ocağa koyup şerbeti kaynatın 12. Kaynayıp kıvam alan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edin ve soğuması için bir karıştırma kabına alın 12.
- Bir karıştırma kabında tereyağı, yumurta, yumurta beyazı ve pudra şekerini bir çırpma teli yardımıyla karıştırın 12. Ardından irmiği ilave edip karıştırmaya devam edin 12.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip önce bir spatula yardımıyla ardından elinizle yoğurun 12.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil vererek cam fırın kabına dizin 12. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal yardımıyla üzerlerine şekil verin 12.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin 12. Oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini verin ve 2 saat dinlendirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: