Pastiç yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un. İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın. Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam. Pastiç yapım aşamaları: 1. Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp 2-3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. 2. Üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. 3. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. 4. Ufalanmış pandispanya kekini, süt, ceviz içi, kuru üzüm ve tarçınla karıştırın. 5. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de ayrı ayrı, geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane ile incecik açın. 6. Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı eşit bir şekilde yayın. 7. Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin ve rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin. 8. Dilimlediğiniz hamur parçalarını, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca üzerleri kızarana kadar pişirin. 10. Fırından çıkan pastiçlerinizi ılık olarak, çay ya da kahve eşliğinde sevdiklerinizle afiyetle tüketin.