• Buradasın

    Bapkas pastiçi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pastiç yapımı için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un 12.
    • İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın 12.
    • Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam 12.
    Pastiç yapım aşamaları:
    1. Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp 2-3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin 12.
    2. Üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın 12.
    3. Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin 2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp, yaklaşık 30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın 2.
    4. Ufalanmış pandispanya kekini, süt, ceviz içi, kuru üzüm ve tarçınla karıştırın 2.
    5. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de ayrı ayrı, geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane ile incecik açın 2.
    6. Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı eşit bir şekilde yayın 2.
    7. Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin ve rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin 2.
    8. Dilimlediğiniz hamur parçalarını, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin 2.
    9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
    10. Fırından çıkan pastiçlerinizi ılık olarak, çay ya da kahve eşliğinde sevdiklerinizle afiyetle tüketin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastiç içinde ne var?

    Pastiç içinde şu malzemeler bulunur: Hamur için: - 1 su bardağı süt - Yarım su bardağı toz şeker - 1 paket kuru maya (10 gr) - Yarım su bardağı ayçiçek yağı - 2 yumurta - 100 gr tereyağı - 4-5 su bardağı un - 1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep İç harç için: - 250 gr kakaolu kek - 1 çay kaşığı tarçın - 1 tutam toz karanfil - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - Yarım su bardağı dövülmüş fındık - 1 yemek kaşığı toz hindistancevizi - 1 su bardağı süt Ayrıca, üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya file fındık serpilir.

    Babka ve pastiş aynı mı?

    Babka ve pastiş farklı kavramlardır. Babka, Belarus ve Polonya'da popüler olan, patates, yumurta, soğan ve tütsülenmiş domuz pastırması gibi malzemelerle yapılan tuzlu bir yemektir. Pastiş ise, bir yazarın daha önce yazılmış bir metni yeniden ele alması ve taklit etmesidir.

    Babka pastisi nerenin tatlısı?

    Babka pastisi, Polonya mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır.

    Babka hangi pastanın benzeri?

    Babka, Paskalya çöreğine benzer bir pastadır.

    Pastiç çöreği hangi yöreye ait?

    Pastiç çöreği, İzmir yöresine aittir.

    İzmir'in meşhur pastiçi nasıl yapılır?

    İzmir'in meşhur pastiçi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un. - İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın. - Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktifleşmesini bekleyin (2-3 dakika). 2. İç harcının hazırlanması: Ufalanmış pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın. 3. Hamurun açılması: Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın. 4. Rulo yapma: Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve hamuru çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. 5. Pişirme: Rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 6. Servis: Fırından çıkan pastiçleri ılık olarak çay veya kahve yanında sevdiklerinizle afiyetle tüketin.