Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastiç yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un 12.
- İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın 12.
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam 12.
Pastiç yapım aşamaları:
- Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp 2-3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin 12.
- Üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın 12.
- Unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin 2. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp, yaklaşık 30 dakika boyunca mayalanmaya bırakın 2.
- Ufalanmış pandispanya kekini, süt, ceviz içi, kuru üzüm ve tarçınla karıştırın 2.
- Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de ayrı ayrı, geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane ile incecik açın 2.
- Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı eşit bir şekilde yayın 2.
- Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin ve rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin 2.
- Dilimlediğiniz hamur parçalarını, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika boyunca üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
- Fırından çıkan pastiçlerinizi ılık olarak, çay ya da kahve eşliğinde sevdiklerinizle afiyetle tüketin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: