Falafel tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 400 gr haşlanmış nohut - 2 arpacık soğanı - 2 diş sarımsak - Yarım demet maydanoz - 1 yemek kaşığı taze kişniş - 2 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 3 yemek kaşığı su - 1 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı galeta unu - Tuz, karabiber - Kızartmak için ayçiçeği yağı - Servis için 6 pita ekmeği Yapılış Aşamaları: 1. Maydanozları ve kişnişi ince kıyın. 2. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve 30 saniye karıştırın. 3. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve su ilave edip 10 saniye karıştırın. 4. Karışımı bir kaseye alın, un ve galeta unu ilave edip yoğurun. 5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp misket şeklinde yuvarlayın. 6. Galeta ununa bulayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 7. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın ve köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. 8. Köfteleri pita ekmeğinin içine yerleştirip, salata ile servis yapın. Falafelin içerisine eklenen nohutun kabuklarını soyarak daha pürüzsüz bir falafel elde edebilirsiniz.