Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde aşağıdaki dersler bulunmaktadır: Teorik Dersler: Genel İşletme, Pazarlama, Muhasebe, İşletme Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İletişim, Halkla İlişkiler, İş Hukuku, Girişimcilik. Uygulamalı Dersler: Gastronomi Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı, Uluslararası Mutfaklarda öne çıkan ülkelerin mutfak kültürleri. Seçmeli Yabancı Dil Dersleri: İngilizce, Fransızca, İtalyanca. Sanat ve Estetik Dersleri: Sanat Felsefesi, Estetik ve Yaratıcılık. Ayrıca, staj ve proje çalışmaları da programın önemli bileşenlerindendir.