Soslu patlamış mısır sosu yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: 1. Çikolata Soslu Patlamış Mısır: - Malzemeler: 0.75 su bardağı çikolata sosu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 0.25 tatlı kaşığı tarçın, 0.5 tatlı kaşığı toz kahve. - Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağı, tarçın ve kahveyi ekleyin. Karışımı fırından çıkan patlamış mısırlara ekleyin. 2. Peynir Sosu: - Malzemeler: 1/2 su bardağı toz cheddar peyniri (veya parmesan), 1/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş), 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu, 1/2 çay kaşığı soğan tozu, tuz (isteğe bağlı). - Yapılışı: Eritilmiş tereyağını bir kaseye alın, üzerine peynir, sarımsak ve soğan tozunu ekleyin. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar daha fazla tereyağı ekleyebilirsiniz. Sosu sıcak patlamış mısırın üzerine döküp karıştırın. 3. Karamel Sos: - Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 1/4 su bardağı tereyağı, 1/2 su bardağı krema, 1/2 çay kaşığı vanilya özütü, bir tutam tuz. - Yapılışı: Şekeri tavada eritip altın rengi alana kadar karıştırın. Tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Krema, vanilya ve tuzu ekleyip sosu kaynatın ve ardından patlamış mısırın üzerine dökün.