Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soslu patlamış mısır sosu yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Çikolata Soslu Patlamış Mısır:
- Peynir Sosu:
- Malzemeler: 1/2 su bardağı toz cheddar peyniri (veya parmesan), 1/4 su bardağı tereyağı (eritilmiş), 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu, 1/2 çay kaşığı soğan tozu, tuz (isteğe bağlı) 5.
- Yapılışı: Eritilmiş tereyağını bir kaseye alın, üzerine peynir, sarımsak ve soğan tozunu ekleyin. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar daha fazla tereyağı ekleyebilirsiniz. Sosu sıcak patlamış mısırın üzerine döküp karıştırın 5.
- Karamel Sos:
- Malzemeler: 1 su bardağı şeker, 1/4 su bardağı tereyağı, 1/2 su bardağı krema, 1/2 çay kaşığı vanilya özütü, bir tutam tuz 5.
- Yapılışı: Şekeri tavada eritip altın rengi alana kadar karıştırın. Tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Krema, vanilya ve tuzu ekleyip sosu kaynatın ve ardından patlamış mısırın üzerine dökün 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: