Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şehriye ve mısırla yapılabilecek pilav tarifleri şunlardır:
- Mısırlı Bulgur Pilavı: Bu tarifte tel şehriye, konserve mısır, soğan, yeşil biber, tereyağı ve kuru nane kullanılır 1. Pilavın yapılışı şu şekildedir:
- Tencereye yağı ekleyip tel şehriyeyi kavurun 1.
- Yemeklik doğradığınız soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Bulguru ekleyip karıştırın 1.
- Salçasını ekleyip 2 dakika kadar kavurun 1.
- Doğradığınız domates ve mısırı ekleyip karıştırın 1.
- Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra 1,5 su bardağı suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Şehriyeli Mısırlı Pilav: Bu tarifte pirinç, arpa şehriye, konserve mısır, su veya tavuk suyu, tereyağı veya zeytinyağı, tuz ve karabiber kullanılır 23. Pilavın yapılışı:
- Tereyağını veya zeytinyağını bir tencerede eriterek arpa şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler altın rengi alana kadar kavurun 23.
- Süzülmüş pirinçleri ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika kavurun 2.
- Konserve mısırı ekleyin ve karıştırın 2.
- Su veya tavuk suyunu, tuzu ve isteğe bağlı olarak yenibaharı ekleyip tencerenin kapağını kapatın 2.
- Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 15-20 dakika pişirin 2.
- Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: