Kuzukalağı mantarı pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Kuzukalağı Mantarı Salatası Tarifi: - Malzemeler: 1 demet kuzukulağı, 100 gr taze mantar, 2 kaşık elma sirkesi, 2 adet taze soğan, 2-3 kaşık sıvıyağ, tuz. - Yapılışı: Kuzu kulaklarını yıkayıp süzün. Mantarları temizleyin ve doğrayın. Sıvı yağı tavaya alıp kızdırın, içine mantarları ekleyip kavurun. Soğanları ekleyip iyice kavurun, sirkeyi ve tuzu ilave edin. Mantarlar sirkeyi çekince ateşin altını kapatın. Biraz ılınınca kuzu kulaklarının üzerine döküp servis yapın. 2. Kuzukalağı Mantarında Tavuk Ciğeri Sote Tarifi: - Malzemeler: 500 gr kuzukalağı mantarı, 200 gr tavuk ciğeri, 100 gr margarin, 2 adet soğan, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, 2 adet patates. - Yapılışı: Kuzukalağı mantarları yıkayıp küp küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp tavuk ciğeriyle beraber margarinde pembeleştirin. Salçayı ekleyip sırasıyla doğranmış biberleri, patatesleri, domatesleri ve mantarları ekleyip tuz ve karabiber ekleyerek sotelenmeye bırakın. Sıcak sıcak servis edin.