Buradasın
Kuzukalağı mantarı nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzukulağı mantarı ile pişirilebilecek bir tarif:
Malzemeler:
- 150 gr bonfile 134;
- 1 küçük patates 134;
- 6 arpacık soğan 134;
- 20 gr kültür mantarı 134;
- 20 gr kayın mantarı 134;
- 20 gr marel mantarı 134;
- 1 çorba kaşığı krema 134;
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı 134;
- 1 çay bardağı et suyu 134;
- 1 çay bardağı su 134;
- 120 gr tereyağı 134;
- Tuz 134.
Hazırlanışı:
- Patatesi soyup yıkayın ve halka halka dilimleyin 134.
- Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın 134.
- Mantarları yıkayıp doğrayın 134.
- Tereyağını tavada eritip bonfileyi ekleyin 134.
- Orta ateşte iki taraflı kızartın 134.
- Patatesleri tavaya ilave edip bonfileyle birlikte soteleyin 134.
- Hepsini bir servis kabına alın 134.
- Arpacık soğanlarını başka bir tavada yumuşayana kadar haşlayın 134.
- Zeytinyağını tencerede ısıtıp mantarları soteleyin 134.
- Tuz ve et suyunu ilave edip orta ateşte 5 dakika pişirin 134.
- Sonra kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin 134.
- Patatesli eti, arpacık soğanları ve mantarları servis tabağına alıp servis yapın 134.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: