Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıntar (kanlıca veya melki mantarı olarak da bilinir) çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Tavada pişirme: Çıntarlar temizlenip yıkandıktan sonra zeytinyağında kızartılır, isteğe bağlı olarak sarımsak eklenir ve tuz-karabiber ile tatlandırılır 24.
- Güveç: Çıntar, soğan ve domates ile güveçte pişirilebilir, su ve baharatlar eklenerek önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirilir 2.
- Salatada kullanma: Çıntar, limon suyu, zeytinyağı, taze soğan ve nane ile hazırlanan sosla karıştırılarak servis edilebilir 2.
- Çorba: Çıntar çorbası yapılabilir 3.
- Kavurma: Çıntar, soğan ve tereyağı ile kavrulup üzerine yumurta kırılarak tüketilebilir 5.
Çıntar, taze olarak tüketildiğinde en lezzetli halini korur 5. Uzmanlar, çıntarın toplandıktan sonra ilk yarım saat içinde yenmesini önerir 5.
Çıntar toplarken zehirli türlerle karışabileceği için bilen kişiler tarafından toplanması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: