Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi: Malzemeler: Hamur için: 1 adet yumurta; 1 çay bardağı yoğurt; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı irmik; 1,5 su bardağı un; 1 paket vanilya; 1 paket kabartma tozu; 25-30 adet fındık. Şerbet için: 3 su bardağı şeker; 2,5 su bardağı su. Yapılışı: 1. Hamur Hazırlığı: Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. 2. Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve her bezenin ortasına fındık batırın. 3. Pişirme: 200 C fırında iyice kızarana kadar pişirin. 4. Şerbet Hazırlığı: Şerbeti hazırlayıp soğutun. 5. Buluşturma: Şerbeti soğuk, bezeleri sıcakken şerbeti dökün. 6. Dinlendirme: Tatlıyı servis etmeden önce 3-4 saat dinlendirin. Püf Noktaları: Şerbet soğuk, hamur sıcak olmalıdır. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Tatlı, bir gün önceden yapılıp dinlendirilirse lezzeti artar.