Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- Hamur için:
- Şerbet için:
Yapılışı:
- Hamur Hazırlığı: Malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun 1.
- Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin ve her bezenin ortasına fındık batırın 1.
- Pişirme: 200 C fırında iyice kızarana kadar pişirin 1.
- Şerbet Hazırlığı: Şerbeti hazırlayıp soğutun 1.
- Buluşturma: Şerbeti soğuk, bezeleri sıcakken şerbeti dökün 1.
- Dinlendirme: Tatlıyı servis etmeden önce 3-4 saat dinlendirin 1.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: