Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Limon tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Limon Kabuğu Rendesi: Tatlıya hoş bir koku ve hafif bir acılık katmak için limon kabuğu rendesi eklenebilir 4.
- Krema Kaynatmama: Kremalı limon tatlısında, kremayı fokur fokur kaynatmadan, kıvam alıncaya kadar tıngırdatmak önemlidir 2. Eğer krema çok kaynar olursa, limon suyunu eklediğinizde kesilme veya kırılma ihtimali vardır 2.
- Limon Suyunun Miktarı: Limonun miktarını, tatlıda istenilen asiditeye bağlı olarak ayarlamak gerekir 4. Genellikle bir tatlı kaşığı limon suyu yeterlidir 4.
- Tatlıyı Dinlendirme: Tatlıyı buzdolabında en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapmak, lezzetini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: