Kolesterolü düşüren bazı yiyecekler: Tam tahıllar: Yulaf, arpa, esmer pirinç gibi lifli besinler. Baklagiller: Fasulye, mercimek, nohut, barbunya. Meyve ve sebzeler: Elma, turunçgiller, ayva, çilek, üzüm, brokoli, ıspanak, karalahana. Kuruyemişler: Badem, ceviz, fıstık. Balık: Somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar. Süt ürünleri: Yoğurt, peynir, ayran, kefir (az yağlı olmak şartıyla). Zeytinyağı: Tekli doymamış yağlar açısından zengindir. Bitter çikolata: En az %70 kakao içeren. Kolesterolü düşüren yiyecekler tüketilirken doymuş ve trans yağ tüketiminin azaltılması önerilir. Beslenme düzeni kişiden kişiye farklılık gösterebilir; bu nedenle, özellikle yüksek kolesterol sorunu olan kişilerin bir uzmana danışması önemlidir.