Buradasın
Karabuğday unu ekmeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karabuğday unu ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı karabuğday unu 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 paket kuru maya 2.
Yapılışı:
- Karıştırma kabının içine su, tuz ve mayayı ekleyerek karıştırın 2.
- Ardından karabuğday ununu ilave ederek üstüne zeytinyağını ekleyin 2.
- Elde ettiğiniz hamuru başka bir kaseye ya da kaba alarak 1 saat dinlenmesini, mayalanmasını bekleyin 2.
- 1 saatin ardından temiz tezgahı karabuğday unu ile unlayın ve hamuru üzerinde yoğurun 2.
- Tekrardan bir kaba alarak 10 dakika bekletin 2.
- Hamur beklerken fırını 180 derece sıcaklığa ayarlayın 2.
- 30 dakika boyunca 180 derece pişirdikten sonra dinlenmeye bırakabilirsiniz 2.
- Dinlenme işleminin ardından ekmeği afiyetle tüketebilirsiniz 2.
Ayrıca, glutensiz karabuğday unu ekmeği tarifi için aşağıdaki kaynakları da inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: